Horselenberg: Diepe buiging voor Marokkaanse vrouwen

Horselenberg: Diepe buiging voor Marokkaanse vrouwen

Insaf, een stichting voor vrouwen uit minderheidsgroepen in Lelystad, heeft in de afgelopen jaren grote stappen gemaakt met de integratie van vooral Marokkaanse vrouwen. Scheidend burgemeester Margreet Horselenberg heeft grote bewondering voor de vrijwilligers van Insaf waar ze sinds 2003 vaak mee heeft samengewerkt om oplossingen voor een probleem te vinden.

Insaf werkt aan de emancipatie en integratie van de vrouwen door middel van activiteiten, symposia en scholing. Door de vrouwen uit hun isolement te halen, wordt hun gevoel van veiligheid vergroot en maken ze eerder deel uit van de maatschappij.

Omroep Flevoland geeft Margreet Horselenberg deze week bij hoge uitzondering dagelijks het hoofdredacteurschap over twee minuten van de uitzending. Op 1 september vertrekt ze na tien jaar als burgemeester van Lelystad. Op 13 september wordt haar opvolger Ina Adema geïnstalleerd. Horselenberg blikt deze zomer terug op onderwerpen die zij belangrijk vond tijdens de tien jaar van haar burgemeesterschap.

Bron: http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/138683/lelystad-horselenberg-diepe-buiging-voor-marokkaanse-vrouwen